Martin Roelofs

Vanaf 1997 ben ik actief bezig met de honden sport. Toen ik nog thuis woonde ben ik hiermee in aanraking gekomen doordat wij een ongehoorzame en onaangepaste hond hadden gekocht. Een kennis van mij die  bekend was met de africhting heeft mij toen geholpen om deze hond (kruising Bouvier / Collie en nog iets?) een basis gehoorzaamheid aan te leren. Na een aantal jaren geen hond te hebben gehad ben ik via kennissen in contact gekomen met Bert Pos en Angel Gelauf die langharige Belgische herders fokten. Eenmaal bij hun thuis geweest waren mijn toenmalige vrouw en ik helemaal verkocht en kwam onze eerste eigen hond, een Tervuerense Herder.

Met deze hond "Ginny of Dark Brightness" ben ik begonnen om VZH te trainen. Tijdens deze training bleek dat Ginny niet schot vast was en ondanks verschillende trainings methoden ook niet schotvast te krijgen was. Om Ginny niet verder te pesten zijn we behendigheid gaan doen waar zij helemaal in haar element was. Echter het virus van de africhting was toegeslagen.

Toen Angela ons dan ook belde dat ze een toch wel erg leuke en temperamentvolle Groenendaeler reu uit de combinatie van Bionic Gaïa of Dark Brightness x Int. Kamp. Kimba v. Lana's hof (Sch H III) overhad was ik al snel om. Vanaf augustus 1999 was deze hond pE Noble Jack of Dark Brightness onze nieuwe huisgenoot geworden.

Omdat Bert bij Randmeren trainde en veel ervaring heeft met de africhting van Belgische langharen ben ik gelijktijdig lid geworden van deze vereniging. Na enkele trainingen en wat jut werk bleek dat Jack ook het bijten erg leuk vond. Met Jack heb ik het VZH, IPO III en UV certificaat gehaald en heb ik incidenteel met een wedstrijd mee gedaan.

Sinds 2009 heb ik een nieuwe hond  Xybo van Yamyna. Xybo is specifiek uitgezocht op zijn achterliggende werklijnen. Inmiddels heeft hij met goed gevolg zijn VZH en IPO I examen gehaald en trainen wij voor het volgende IPO certificaat.

In 2004 heb ik mijn pakwerkers examen gedaan en verzorg sinds die tijd het pakwerk bij onze vereniging.